|
|
|
...
Hozzátette: a szektor teljesítményét a baromfi ágazat növekedése húzta, mivel a "klasszikus" (sertés és marha) hússzektor növekedése csak alig valamivel haladta meg az 1 százalékot. A húskészítmények gyártása ugyanakkor 6 százalékkal nőtt az előző évhez viszonyítva.
Az ágazat árbevétele 2016-ban elérte a 717 milliárd forintot. Ebből a baromfi ágazaté mintegy 290 milliár... |
2017-04-05 15:12:45 |
|
|
|
|
|
|
A gyorspácolt nyers sonka konyhasót és nitritet tartalmazó páclével (max. 25%) beinjektált hús, ami több napig fedőpácban érlelődik, majd hideg vagy meleg füsttel több napon, több órán keresztül füstölik. Egy hónapig eltartható.
A magyar sonka régi tradíciókra épül. Ezek a gondos sózás, pácolás és persze a füstölés. A sertés combjának és lapockájának ilyen módon történő ... |
|
2016-03-23 22:18:28 |
|
|
|
|
|
|
Ünnepeljünk igazi sonkával!
A húsvét sonka nélkül elképzelhetetlen. A legtöbben főve, tojással, tormával, friss zöldekkel tálalják, vannak, akik cipóban megsütik, vagy sárga túrót is kínálnak hozzá.
Milyen sonkát vegyünk?
A magyar parasztsonka sózással vagy sós pácolással és füstöléssel, míg a híres mediterrán sonkák - az éghajlati adottságok mi... |
2015-03-30 23:04:14 |
|
|
|
|
|
|
Több mint hatezer tonnányi füstölt áru fogy a húsvéti ünnepi időszakban, mintegy 7 milliárd forint értékben mondta Mostisch Martina, a Magyar Húsiparosok Szövetségének ügyvezető titkára.
Ebben a termékkategóriában mintegy 2 millió háztartásban 3,1 kilogramm a fogyasztás a húsvéti ünnepek idején. Egy-egy cég éves sonkaforgalmának (a formában vagy bélben hőkezelt sonkafél... |
|
2015-03-24 06:53:34 |
|
|
|
|
|
|
Ünnepeljünk igazi sonkával!
A húsvét sonka nélkül elképzelhetetlen. A legtöbben főve, tojással, tormával, friss zöldekkel tálalják, vannak, akik cipóban megsütik, vagy sárga túrót is kínálnak hozzá.
Milyen sonkát vegyünk?
A magyar parasztsonka sózással vagy sós pácolással és füstöléssel, míg a híres mediterrán sonkák - az éghajlati adottságok miatt - ... |
|
2014-04-15 23:53:06 |
|
|
|
|
|
|
...
Az Auchan magyarországi áruházaiban tavaly a húsvét előtti héten 30 százalékos forgalomnövekedést tapasztaltak, az idén is erre, vagy ezt meghaladó növekedésre számítanak - közölte az Auchan Magyarország Kft. az MTI-vel.
A tapasztalatok szerint az ünnepi édességek közül egyre népszerűbbek a hazai márkák, illetve a valódi csokoládéból készült termékek. A vásárlók 85 száza... |
2014-04-15 07:05:21 |
|
|
|
|
|
|
...
Minél sötétebb, annál jobb
Húsvétkor, a nagyböjtöt követően igazán el vagyunk kényeztetve finomságokkal, de az ünnepi ebéd középpontjában egészen biztosan a húsvéti sonka áll. Íme, néhány hasznos tipp, hogy vásárláskor hogyan ismerhetjük fel a jó minőségű sonkát!
A húsvéti sonka lehet nyers vagy hőkezelt, bőrös vagy bőr nélküli, csontos vagy csont nélkül... |
2014-03-26 13:30:46 |
|
|
|
|
|
|
Mielőtt piacra vagy boltba mennél, olvasd el a tippjeinket!
1. Először is, mi számít húsvéti sonkának?
A "húsvéti sonka" általában gyűjtő megnevezésként él a fogyasztók fejében, hiszen ezek szezonális termékek, az ünnepi időszakban vásárolhatók meg az üzletekben. A húsvéti sonka lehet nyers vagy hőkezelt, bőrös vagy bőr nélküli, csontos vagy csont ... |
2013-03-29 15:38:39 |
|
|
|
|
|
|
... Csiribiri, csiribiri zöld disznó
Szeged - A fesztivál végére tartogatta a szegedi szabadtéri a nagy durranást: Alföldi Róbert rendezésében pénteken fergeteges sikerrel mutatták be a Mágnás Miskát. A fricskának is beillő produkció tehetségesen ötvözi a szentimentális nosztalgiát a groteszk humorral és a kacagtató froclizással.
... |
2012-08-21 21:23:11 |
|
|
|
|
|
|
SZAKÉRTŐTŐL
Amit feltétlenül tudni kell a húsvéti sonkákról!
A magyar háziasszonyok a húsvéti füstölt szezonáru bőséges választékával találkozhatnak a boltokban. A sokféle elnevezés közötti eligazodásban, a címkén szereplő szakszavak értelmezésében, a minőség és az ár összefüggésének megértésében az SGS Hungária Kft. élelmiszer-biztonsági szakértői, dr. Miskucza Már... |
2012-03-29 08:59:00 |
|
|
|
|