Belépés
Húsiparosok: 4,5 százalékkal nőtt a húságazat teljesítménye
...
Hozzátette: a szektor teljesítményét a baromfi ágazat növekedése húzta, mivel a "klasszikus" (sertés és marha) hússzektor növekedése csak alig valamivel haladta meg az 1 százalékot. A húskészítmények gyártása ugyanakkor 6 százalékkal nőtt az előző évhez viszonyítva.
Az ágazat árbevétele 2016-ban elérte a 717 milliárd forintot. Ebből a baromfi ágazaté mintegy 290 milliár...
2017-04-05 15:12:45
Hogyan lehet megkülönböztetni a gyorspácolt sonkát az igazitól?
A gyorspácolt nyers sonka konyhasót és nitritet tartalmazó páclével (max. 25%) beinjektált hús, ami több napig fedőpácban érlelődik, majd hideg vagy meleg füsttel több napon, több órán keresztül füstölik. Egy hónapig eltartható.

A magyar sonka régi tradíciókra épül. Ezek a gondos sózás, pácolás és persze a füstölés. A sertés combjának és lapockájának ilyen módon történő ...
2016-03-23 22:18:28
Ünnepeljünk igazi sonkával!
Ünnepeljünk igazi sonkával!

A húsvét sonka nélkül elképzelhetetlen. A legtöbben főve, tojással, tormával, friss zöldekkel tálalják, vannak, akik cipóban megsütik, vagy sárga túrót is kínálnak hozzá.

Milyen sonkát vegyünk?

A magyar parasztsonka sózással vagy sós pácolással és füstöléssel, míg a híres mediterrán sonkák - az éghajlati adottságok mi...
2015-03-30 23:04:14
Erre figyeljen, ha húsvéti sonkát választ!
Több mint hatezer tonnányi füstölt áru fogy a húsvéti ünnepi időszakban, mintegy 7 milliárd forint értékben mondta Mostisch Martina, a Magyar Húsiparosok Szövetségének ügyvezető titkára.

Ebben a termékkategóriában mintegy 2 millió háztartásban 3,1 kilogramm a fogyasztás a húsvéti ünnepek idején. Egy-egy cég éves sonkaforgalmának (a formában vagy bélben hőkezelt sonkafél...
2015-03-24 06:53:34
Ünnepeljünk igazi sonkával!
Ünnepeljünk igazi sonkával!

A húsvét sonka nélkül elképzelhetetlen. A legtöbben főve, tojással, tormával, friss zöldekkel tálalják, vannak, akik cipóban megsütik, vagy sárga túrót is kínálnak hozzá.
Milyen sonkát vegyünk?

A magyar parasztsonka sózással vagy sós pácolással és füstöléssel, míg a híres mediterrán sonkák - az éghajlati adottságok miatt - ...
2014-04-15 23:53:06
Egyre több vásárló a jobb minőségű termékeket keresi húsvétkor
...
Az Auchan magyarországi áruházaiban tavaly a húsvét előtti héten 30 százalékos forgalomnövekedést tapasztaltak, az idén is erre, vagy ezt meghaladó növekedésre számítanak - közölte az Auchan Magyarország Kft. az MTI-vel.
A tapasztalatok szerint az ünnepi édességek közül egyre népszerűbbek a hazai márkák, illetve a valódi csokoládéból készült termékek. A vásárlók 85 száza...
2014-04-15 07:05:21
Hasznos tippek a húsvéti sonka vásárlásához
...
Minél sötétebb, annál jobb

Húsvétkor, a nagyböjtöt követően igazán el vagyunk kényeztetve finomságokkal, de az ünnepi ebéd középpontjában egészen biztosan a húsvéti sonka áll. Íme, néhány hasznos tipp, hogy vásárláskor hogyan ismerhetjük fel a jó minőségű sonkát!

A húsvéti sonka lehet nyers vagy hőkezelt, bőrös vagy bőr nélküli, csontos vagy csont nélkül...
2014-03-26 13:30:46
Hasznos tippek a jó minőségű ünnepi sonka kiválasztásához
Mielőtt piacra vagy boltba mennél, olvasd el a tippjeinket!

1. Először is, mi számít húsvéti sonkának?

A "húsvéti sonka" általában gyűjtő megnevezésként él a fogyasztók fejében, hiszen ezek szezonális termékek, az ünnepi időszakban vásárolhatók meg az üzletekben. A húsvéti sonka lehet nyers vagy hőkezelt, bőrös vagy bőr nélküli, csontos vagy csont ...
2013-03-29 15:38:39
Mágnás Miska bemutató a szegedi szabadtérin
... Csiribiri, csiribiri zöld disznó
Szeged - A fesztivál végére tartogatta a szegedi szabadtéri a nagy durranást: Alföldi Róbert rendezésében pénteken fergeteges sikerrel mutatták be a Mágnás Miskát. A fricskának is beillő produkció tehetségesen ötvözi a szentimentális nosztalgiát a groteszk humorral és a kacagtató froclizással.

...
2012-08-21 21:23:11
Amit feltétlenül tudni kell a húsvéti sonkákról!
SZAKÉRTŐTŐL
Amit feltétlenül tudni kell a húsvéti sonkákról!

A magyar háziasszonyok a húsvéti füstölt szezonáru bőséges választékával találkozhatnak a boltokban. A sokféle elnevezés közötti eligazodásban, a címkén szereplő szakszavak értelmezésében, a minőség és az ár összefüggésének megértésében az SGS Hungária Kft. élelmiszer-biztonsági szakértői, dr. Miskucza Már...
2012-03-29 08:59:00
1 2 
Címkék: Mágnás Miska, Mostisch Martina, Magyar Húsiparosok Szövetségének, Auchan Magyarország Kft, Alföldi Róbert, Mágnás Miskát, Hungária Kft, Miskucza Már, húságazat teljesítménye, gyorspácolt sonkát, jobb minőségű, húsvéti sonka, szegedi szabadtérin, húsvéti sonkákról, szektor teljesítményét, baromfi ágazat, húskészítmények gyártása, előző évhez, ágazat árbevétele, baromfi ágazaté, gyorspácolt nyers, hónapig eltartható, magyar sonka, gondos sózás, sertés combjának, húsvét sonka, legtöbben főve, magyar parasztsonka, híres mediterrán, éghajlati adottságok, húsvéti ünnepi, húsvéti ünnepek, formában vagy, húsvét előtti, tapasztalatok szerint, ünnepi édességek, hazai márkák, valódi csokoládéból, nagyböjtöt követően, ünnepi ebéd, fogyasztók fejében, ünnepi időszakban, fesztivál végére, szegedi szabadtéri, nagy durranást, szentimentális nosztalgiát, groteszk humorral, kacagtató froclizással, magyar háziasszonyok, húsvéti füstölt, sokféle elnevezés, címkén szereplő, sonkaforgalmának, elképzelhetetlen,
© 2013 TVN.HU Kft.